ذخایر کالا‌های اساسی ۳ برابر میزان مصوب تامین شد شرایط صادرات با کارت‌های بازرگانی جدید اعلام شد طلا رکورد تاریخی ۴۱۰۰ دلاری را شکست پیش‌بینی بورس سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ بازرس کل خراسان رضوی: عدم اتصال سامانه‌های تجاری به یکدیگر زمینه‌ساز فساد در واردات کالا‌های اساسی است برندگان جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۵ معرفی شدند: کارشناسانی که روی نقش فناوری در پیشبرد رشد اقتصادی کار کرده‌اند فرار مالیاتی زیرسایه‌ حساب‌های قرض‌الحسنه با گردش هزار میلیاردی   پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ ساینا وانت، محصول جدید سایپا خواهد بود؟ + جزئیات ادعای رئیس اتحادیه طلا مشهد: سایت‌های فروش طلا و نرم‌افزارها کلاهبرداری است قیمت امروز خودرو (۲۱ مهر ۱۴۰۴) | شوک شدید قیمتی در بازار خودرو + جدول صادرات چین باوجود تعرفه‌های ترامپ رکورد زد بازرس کل استان خراسان رضوی: ظرف ۲ هفته آینده، برنج پاکستانی با قیمت مناسب وارد مشهد می‌شود + فیلم ریزش یک میلیون تومانی قیمت گل تازه زعفران (۲۱ مهر ۱۴۰۴) شرایط پیش فروش کی‌ام سی J۷ ویژه مهرماه ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات حکایت تفکر قالبی و لایو حکیم رشد ارزش معاملات بورس | نزدیک‌شدن شاخص به سقف تاریخی خود (۲۱ مهر ۱۴۰۴) مهلت دوباره برای واریز قسط ۱۰۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن خراسان رضوی، در خط مقدم اجرای برنامه ملی «مزرعه من» ۴ خطر بزرگ در کمین خریداران رمزارز در ایران (۲۱ مهر ۱۴۰۴) پایان خوش ۲۵‌ پروژه عمرانی در خراسان رضوی با نشان‌دارکردن مالیات‌ها نرخ دلار در مشهد امروز چقدر است؟ (۲۱ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی بیشتر از ۲۰ هزار تومان آخرین اخبار از طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی و کاهش ساعات کار ادارات (۲۱ مهرماه ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در مشهد افت کرد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) جزئیات وام ۵۰ میلیون تومانی مستمری‌بگیران صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر اعلام شد چقدر بابت قبض گاز پرداخت می‌کنید؟
سرخط خبرها

بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟

  • کد خبر: ۳۴۵۸۰۵
  • ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟
بازار ارز در هفته‌ای که گذشت، نوساناتی را به طور روزانه تجربه کرد و کمتر روزی بود که قیمت حدودی آن در بازار ثابت باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار ارز ایران در هفته‌ای که گذشت، بار دیگر با نوسانات معناداری همراه بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد شاخص ارزی در هر دو بازار رسمی و آزاد روندی افزایشی را تجربه کرد. بر اساس رصد میدانی از معاملات بازار ارز، نرخ دلار آمریکا در بازار رسمی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، پس از عبور از میانه کانال ۷۱ هزار تومانی، با رشد هفتگی همراه شد و با نرخی گران‌تر به کار خود پایان داد.

فراز و فرود دلار در بازار آزاد

در بازار آزاد ارز معامله‌گران شاهد تغییرات قابل توجهی بودند.  در ابتدای این هفته، نرخ دلار آمریکا در معاملات بازار آزاد ارز در محدوده خیابان فردوسی تهران، به سطح ۸۶ هزار و ۸۰۰ تومان عقب‌نشینی کرده بود. اما در ادامه و به‌ویژه در روز‌های یکشنبه و دوشنبه، بازار ارز بار دیگر با موجی از خرید‌های هیجانی مواجه شد و قیمت دلار به سرعت از کانال ۸۷ هزار تومان عبور کرد و حتی تا مرز ۹۰ هزار تومان پیش رفت.با این حال، ورق بازار بار دیگر برگشت. در میانه هفته فضای بازار تا حدی آرام گرفت.  در روز‌های پایانی هفته، فشار خرید ارز کاهش یافت و از التهابات مقطعی بازار کاسته شد. در نهایت در پایان هفته، نرخ دلار آمریکا که در روز شنبه به کمتر از ۸۷ هزار تومان رسیده بود و در میانه هفته حتی به ۹۰ هزار تومان نیز نزدیک شده بود، در معاملات آخرین روز کاری هفته (پنجشنبه) در محدوده ۸۸ هزار تومان تثبیت شد.  این یعنی طی شش روز کاری، نرخ دلار بیش از هزار تومان افزایش داشته است.

افزایش نرخ دلار در مرکز مبادله و بازار حواله

نوسانات نرخ دلار، اما صرفاً محدود به بازار آزاد نبود. در مرکز مبادله ارز و طلای ایران و همچنین در بازار حواله‌های ارزی تجاری، قیمت‌ها با روند افزایشی همراه شدند. بر اساس داده‌های رسمی،  هر اسکناس دلار آمریکا در مرکز مبادله با رشد ۱۱۷ تومانی نسبت به هفته قبل، در پایان هفته به رقم ۷۱ هزار و ۶۱۹ تومان رسید.همچنین نرخ حواله دلار آمریکا در بازار ارز تجاری در آخرین روز هفته به سطح ۶۹ هزار و ۶۶۸ تومان افزایش یافت که در مقایسه با مدت مشابه هفته قبل، رشد ۱۱۴ تومانی را نشان می‌دهد.

رفتار متفاوت یورو در مرکز مبادله

اما در سمت دیگر بازار، نرخ یورو برخلاف دلار روندی کاهشی داشت. در پایان هفته، هر اسکناس یورو در بازار رسمی به نرخ ۸۳ هزار و ۲۸۲ تومان رسید که نسبت به روز پایانی هفته قبل، کاهش ۴۲۲ تومانی را نشان می‌دهد. نرخ حواله یورو در بازار تجاری نیز با افت ۴۱۰ تومانی به سطح ۸۱ هزار و ۱۴ تومان رسید.

دو محرک اصلی بازار ارز

بررسی کلی تحولات بازار ارز طی هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، دو عامل اصلی بیش از سایر متغیر‌ها بر روند قیمتی ارز تأثیرگذار هستند. از یک سو سیاست‌های ارزی بانک مرکزی به‌عنوان بازارساز اصلی، همچنان در مهار یا هدایت نرخ ارز نقش دارد. از سوی دیگر، تحولات دیپلماتیک و سیاسی به‌ویژه در ارتباط با مذاکرات ایران با اروپا و آمریکا، نقشی تعیین‌کننده در انتظارات معامله‌گران و جهت‌گیری بازار ایفا می‌کند.در چنین فضایی که هر لحظه احتمال بروز نوسانات جدید در نرخ ارز وجود دارد، فعالان باتجربه بازار هشدار می‌دهند که ورود افراد کم‌تجربه و بدون شناخت کافی از ماهیت پرریسک این بازار، می‌تواند منجر به زیان‌های سنگین شود. توصیه کلی این است که در شرایط فعلی، ورود به بازار ارز برای حفظ ارزش دارایی، نیازمند آگاهی دقیق از ریسک‌های سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی است و بدون تحلیل صحیح، این بازار مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->